Afbeelding

Toch weer kansen voor tennispark Princenhage

Algemeen

PRINCEHAGE - Dennis Nouwens, eigenaar van een perceel aan de Rithsestraat, biedt dit perceel te koop aan aan intitiatiefgroep Tennispark Princenhage. Deze groep had het perceel al langer op het oog en hoopte daar een tennispark te kunnen vestigen. Zij waren negatief verrast toen de gemeente het stuk grond aan Nouwens verkocht.

Over de transactie ontstond flink wat commotie. Meerdere geruchten deden de ronde over de doeleinden waarvoor Nouwens de grond gekocht zou hebben. Omdat hij geen tennispark in de buurt wilde hebben, of dat hondenverenigingen waren weggestuurd. Allemaal onjuist, stelt hij.

Daarom biedt Nouwens nu een groot gedeelte van de grond, ongeveer vierduizend vierkante meter, te koop aan aan de initatiefgroep. De prijs blijft gelijk aan het bedrag wat hij aan de gemeente moest betalen voor de grond. "Het moet duidelijk zijn dat ik niets wil verdienen aan deze transactie. Volgens mij heb ik nu alles gedaan wat mogelijk is om de initiatiefgroep tegemoet te komen, het woord is nu aan hun."

Aanstaande vrijdag heeft Nouwens afgesproken met de initiatiefgroep en de wethouder om samen te praten over het perceel.