Het nieuwe station in aanbouw. foto Maj-Britta de Ruiter / Ad Ballon
Het nieuwe station in aanbouw. foto Maj-Britta de Ruiter / Ad Ballon

Impact bouw station blijkt van boven gezien

Economie

BREDA - Soms moet je wat afstand nemen om iets beter te kunnen zien. In het geval van het nieuwe station dat in Breda wordt aangelegd, geldt dat letterlijk. Uit de lucht gezien, blijkt de enorme impact van de bouwwerkzaamheden op de stad.

Zowel aan de centrumzijde als aan de kant van de Belcrum is te zien wat er allemaal gebeurt en ook nog moet gebeuren. Linksboven is het werk aan de Terheijdenstraat te zien, waar het viaduct wordt uitgebreid vanwege de HOV-busbaan naar Oosterhout. Die komt parallel aan het spoor. Daar is ook nog net de reconstructie van het kruispunt te zien waar de Liniestraat een belangrijke functie gaat krijgen naar de achterkant van het station. Dat is de plaats waar straks de stads- en streekbussen gaan vertrekken.

Uit de lucht is ook de tijdelijke voetgangersbrug goed te zien. Die vormt ook komend jaar nog de verbinding tussen Belcrum en Centrum van wat door de beleidsmakers Breda Centraal is gedoopt. Aan de kant van de Belcrum wordt ook de omvang van de kantoren en winkels duidelijk. Als een soort taartpunt ligt het bouwterrein tussen de Speelhuislaan en het spoor.

Onderin de parkeerplaats voor de treinreizigers, waar in de toekomst woningen en winkels moeten gaan komen. Begin 2016 moet het station klaar zijn.