DJ Beauriche uit Breda.
DJ Beauriche uit Breda.

Beauriche met nieuwe stijl de wereld in

Cultuur

BREDA - De 26-jarige DJ Beauriche, een van de vele DJ-talenten die Breda rijk is, heeft de muziek voor TEDxBreda gemaakt. En omdat BredaVandaag.nl de Bredase DJ’s koestert, willen we Beauriche voorstellen aan de stad.

In het dagelijks leven heet hij ‘gewoon’ Boris Smit. Als 14/15-jarig jochie begon hij met draaien, bij café Oebele in de Halstraat, tegenover de Bommel. De platen waren nog echt platen en iedere vrijdag ging hij op zoek naar nieuw vinyl. “Vanaf dat moment ben ik eigenlijk overal gaan draaien waar ik kon. Schoolfeesten, bedrijfsfeesten, alles. Langzaam maar zeker kwamen de plaatjes, dat was een jaar of vier geleden.”

Funkerman
Voor zijn eerste platen werkte hij samen met onder andere Dannic, onder het label van Hardwell. Twee jaar geleden gooide Beauriche het roer echter helemaal om en ging hij vol voor zijn eigen stijl. “Toen ging ik terug naar de muziek waar ik zelf mee begonnen was. Vrolijk en dansbaar, met vocals. Soms ook wel wat rustiger.” Inmiddels brengt hij zijn platen uit bij Can You Feel It, het label van - eveneens Bredanaar - Funkerman. “Dat was - en is trouwens nog steeds - iemand waartegen ik altijd op heb gekeken. Het is wel heel mooi om daar nu mee te werken.”

De cirkel is rond, vertelt Smit. “Met veel omwegen ben ik eigenlijk helemaal terug naar het begin gegaan. Dat is eigenlijk uit liefde voor de muziek gegaan. Dat klinkt zweverig, maar dat is het niet. Ik vind het superleuk om op te vallen met iets wat echt mijn eigen ding is.” Hij stond al eens met Tiësto op het podium, met Hardwell ook. “Maar ik ben nu op mijn plek. De weg is misschien langer, maar hij is wel leuker voor mij.”

Festival of club
Een keuze tussen clubs en festivals kan hij niet maken. Maar dat hoeft ook niet, vindt Smit. “Ik wil allebei. Met mijn muziek wil ik vooral een goede sfeer neerzetten, het gezellig maken en zorgen dat mensen gaan dansen. Het geeft heel veel voldoening als een club met duizend man volledig mee gaat daarin, maar een compleet festival zien losgaan geeft ook een enorme kick. Gelukkig verschilt mijn muziek per plaat, dus die leent zich voor allebei.”

“Dat is ook het gevolg van het feit dat ik een stapje terug heb gedaan en van stijl ben gewisseld. Mijn muziek is nu breder, ik kan meer verschillende dingen. Het wordt nu tijd om iets meer zichtbaarheid te pakken en te zorgen dat mensen het oppikken. In België is deze stijl trouwens al veel groter, wordt het ook op de radio gedraaid. Daar heb ik op plek zeventien gestaan in de Dance Chart. In Nederland komt het voorzichtig op, de dansvloer vriendelijke house. Het is een soort terugblik op de 70’s en 80’s met een jasje van deze tijd.”

TEDxBreda
Over de samenwerking met TEDxBreda is hij ook zeer te spreken. “Ja, heel erg leuk om aan zulke dingen mee te werken. Je helpt elkaar eigenlijk. Ik laat via mijn muziek zien wie of wat zij zijn, zij laten op hun manier weer zien wie ik ben.”

Beauriche een keer zien of horen optreden? Dat kan. Via zijn website DJ Beauriche.com.