http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2011-06-16/miljoenen-fonds-om-bedrijventerreinen-op-te-knappenfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/2011-06-16/miljoenen-fonds-om-bedrijventerreinen-op-te-knappenfoto Erik Eggens

SP: ‘Migrantenhotel in kantoorpand’

Politiek

BREDA - De SP in Breda staat positief tegenover de plannen van het Etten-Leurse Goodmorning om in Breda huisvesting te realiseren voor zo’n tweehonderd arbeidsmigranten. De socialisten vragen zich wel af waarom dit niet in een kantoorpand gerealiseerd kan worden.

Woordvoerder Felix de Bekker stelde in BN DeStem dat kantoorpanden moeilijk om te bouwen zouden zijn. “Met ruim 115.000m² leegstaande kantoorruimte is dat volgens de SP haast onvoorstelbaar en een enorme gemiste kans!”, aldus Bas Maes namens de fractie in vragen aan het college.

De SP-fractie wil weten welke locaties zijn onderzocht op de mogelijkheid tot ombouw van kantoorpanden voor huisvesting van arbeidsmigranten en welke belemmeringen voor ombouw daarbij naar voren zijn gekomen.

Ook wil de fractie weten of een negatieve opstelling van een pandeigenaar hierbij een rol speelt en of het college heeft overwogen de instrumenten uit de leegstandwet in te zetten om die eigenaar te dwingen om mee te werken. Daarnaast wil de SP weten of er aan tijdelijke huisvesting gedacht wordt.