foto Jaap Stronks/Flickr.com
foto Jaap Stronks/Flickr.com

Roemenen betrapt op manipuleren pinautomaat

Politie

CENTRUM - Twee Roemenen zijn dinsdagavond rond 21.45 uur aangehouden nadat zij een pinautomaat op het Van Coothplein gemanipuleerd hadden. Hierdoor hadden zij de bankpas van een 24-jarige Bredanaar buitgemaakt, die veronderstelde dat zijn pas was ingeslikt door de automaat.

De verdachten reden in het centrum in een auto met Belgisch kenteken en trokken de aandacht van agenten van het Joint Hit team. De dienders zagen dat de Roemenen parkeerden op de Nieuwe Ginnekenstraat. Een van hen ging ogenschijnlijk pinnen bij een geldautomaat. Hierna liepen zij weg, maar bleven wel voortdurend zicht houden op de automaat. Een 24-jarige Bredanaar probeerde vervolgens geld te pinnen, zijn pasje kwam echter niet meer terug en er verscheen ook geen geld. Nadat hij weg was, liep een van de Roemenen terug naar de geldautomaat.

De pinner werd uit het zicht van de daders aangesproken. Nadat hij zijn relaas gedaan had, werden de twee Roemenen die inmiddels al weer in hun auto gestapt waren gecontroleerd. Het bankpasje van de pinner werd in hun voertuig aangetroffen. Tevens vonden de agenten een soort metalen klip en andere knutselmaterialen. De verdachten zijn vastgezet.