NAC boekt een overtuigende 5-0-zege op Go Ahead. foto Peter Visser

Ruim verlies NAC bij FC Twente

ENSCHEDE/BREDA - Twee prima doelpunten waren zondag aan het eind van de middag niet genoeg voor NAC. De Bredanaars verloren met 5-2 van FC Twente.

Het was een overwinning waar de Tukkers op zaten te wachten. NAC uiteraard niet, maar de bezoekers bleken in Enschede niet bij machte de thuisploeg serieus in de problemen te brengen.

Twente startte sterk en kwam ook in de eerste helft op een 1-0-voorsprong. NAC vocht zich terug tot 1-1 na een intikker van Van der Weg. Dat leek ook de ruststand te worden. In de extra tijd van de eerste helft greep Ten Rouwelaar echter iets te stevig in. Strafschop oordeelde scheidrechter Janssen. Tadic bleek niet onder de indruk van Ten Rouwelaars strafschopstopstatistieken en schoot onberispelijk raak.

In de tweede helft zorgde Castaignos voor de 3-1 en leek het beslist. Toch sloot NAC nog een keer aan. Verbeek schoot diagonaal vanaf rechts in de korte hoek, daarmee de ver voor zijn doel keepende Marsman verrassend: 3-2 Twee schoten van Promes maakten aan eventuele illusies van NAC een eind.

Komend weekend komt de nummer vijf van de eredivisie op bezoek. Dat is deze week FC Groningen.