Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

17-jarige Bredase kettingslotmepper opgepakt

Politie mishandeling

HAAGSE BEEMDEN - De politie heeft een 17-jarige jongen uit Breda aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Hij werd opgespoord naar aanleiding van een mishandeling op het fietspad bij de Mijkenbroek die twee weken geleden plaats vond.

Op 10 november 2013 reden twee 17-jarige fietsers rond 04.00 uur naar huis. Op het fietspad bij de Mijkenbroek werd een van hen van achter aangereden door twee jongens op een snorscooter. De fietser kwam ten val en de jongens op de snorscooter reden lachend door, terwijl er over-en-weer gescholden werd.

Even verderop werden de twee fietsers opgewacht door de jongens op de snorscooter. Een van de belagers was gewapend met een kettingslot, waarop de twee fietsers weg vluchtten. De twee geweldplegers wisten het slachtoffer in te halen, waarna hij in elkaar werd geslagen. Hij liep daarbij een lichte hersenschudding, een gescheurde lip en een beschadigd gebit op. Verder ontstond er schade aan zijn kleding en fiets. Het slachtoffer deed aangifte.

Het politieonderzoek leidde naar de 17-jarige verdachte, afkomstig uit Breda. Hij werd in overleg met de Officier van Justitie maandagochtend 25 november gearresteerd. Hij is het belang van het verdere onderzoek in voorarrest genomen. Uiteraard wordt ook nog volop gerechercheerd naar de tweede verdachte.