Rennen als de kerstman voor het goede doel. Een mooi gezicht. foto Jeroen den Otter
Rennen als de kerstman voor het goede doel. Een mooi gezicht. foto Jeroen den Otter

Rennende kerstmannen keren terug naar Breda

GINNEKEN - Na het overdonderende succes van afgelopen jaar, keren de rennende kerstmannen terug naar Breda. Zondagmiddag 15 december staat de tweede Santarun op het programma in het Ginneken.


De organisatie, de vijf Rotary Clubs in Breda, verwacht zo’n duizend deelnemers, die door mee te doen geld inzamelen voor het revalidatiecentrum Revant. Het revalidatiecentrum wil een zogeheten Grail aanschaffen. Deze Grail is een hulpmiddel om mensen opnieuw te leren lopen.

Het streven is met een cheque van €10.000,- een bijdrage aan de aanschaf van dit kostbare apparaat te leveren. “Als 1000 mensen komen meedoen aan de Santa Run halen we de doelstelling”, rekent de organisatie voor.

De Rotary Santa Run Breda wordt gehouden tijdens De Kerstmarkt. Dat betekent bij vertrek en terugkomst een Ginneken vol gezelligheid, kraampjes, muziek in kerstsfeer van orkest Huysluy en heel veel vrolijke kerstmannen.

De Santarun begint 15 december om 11.30 uur met een gezamenlijke warming up. Om 12.00 uur klinkt het startschot en starten de Kerstmannen vanaf de Ginnekenmarkt voor een mooie loop van 3 km door het Markdal en het Mastbos. Lopers die het parcours liever wandelend afleggen, starten om 12.10 uur.

Deelname kost €10,- p.p. en inschrijven kan via de site van de Santarun Breda.

FOTOSERIES