Breda uit de lucht gezien.
Breda uit de lucht gezien. Maj-Britta de Ruiter/Ad Ballon

Bewonersavond over toekomst centrum in Waalse kerk

Algemeen

BREDA - De ontwikkelingen in de binnenstad in de komende paar jaren staan onder meer centraal op de bewonersavond, die de Wijkraad Stadshart/Valkenberg woensdag 27 november houdt.

De gemeente is bezig met het opstellen van wijkplannen en dus natuurlijk ook voor het centrum. De wijkraad vindt dat die ontwikkelingen op het gebied van verkeer, parkeren, recreatie, horeca, wonen, winkelen niet alleen aan de gemeente overgelaten moeten worden. De bewoners van de buurten stadshart en Valkenberg hebben daar ongetwijfeld ook hun eigen ideeën over die meer dan de moeite waard zijn. Daar kan die avond uitgebreid over worden gediscussieerd.

Tweede belangrijke thema van woensdagavond is de manier waarop de wijkraad bewoners nog meer wil betrekken bij het reilen en zeilen in hun straat dan wel wijk. Dat kan bijvoorbeeld door het inschakelen van straatcontactpersonen, die de ogen en oren zijn van en voor de wijkraad. Zij wil daar graag meningen over horen van de bewoners.

De bijeenkomst is in de Waalse Kerk in de Catharinastraat. De deuren gaan open om 19.30 uur en de bijeenkomst begint om 20.00 uur.