foto Perry Roovers / SQ Vision
foto Perry Roovers / SQ Vision

Stormschade Breda: Boom tegen huis Grote Dijk (video)

Politie stormschade

BREDA - De oprukkende harde storm bezorgt de brandweer in Breda overuren. Terwijl voor het westen van het land code rood is afgekondigd voor extreem weer en voor Brabant code geel geldt voor gevaarlijk weer, knakken links en rechts in Breda wat bomen.

Zoals op de hoek van de Fellenoordstraat-Markendaalseweg, waar een flinke boom over de weg kwam te liggen tegen het ochtendgloren. Eerder moest de brandweer al naar de Palmstraat voor bomen, de hoek van de Graaf Engelbertlaan voor een reclamebord dat dreigde weg te waaien en naar de Heuvelstraat waar een boom het dreigde te begeven.

Later maandagmorgen volgden meldingen uit de Brusselstraat en de Gasthuisstraat. Aan de Grote Dijk in de Haagse Beemden moest eveneens een boom het afleggen (foto) tegen de harde wind. Rond half elf dreigde ook een tweede boom om te vallen. Dat gebeurde even later ook. De boom viel tegen het huis aan de Grote Dijk. De schade is nog onbekend. Aan de Rietdijk viel een flink stuk van een boom op een auto. De Heknsenwiellaan was korte tijd afgesloten door een boom die dwars over de weg kwam te liggen.

In het buitengebied van Bavel kwam de top uit een treurwilg, die in zijn val een fruitboom meenam. In Teteringen moest de brandweer in actie komen aan de Vraggelse baan.

Op zondag viel al een boom op een schuurtje in de Rombout Keldermanstraat. Het KNMI verwacht windstoten tot 100 km per uur in Brabant. Dat bezorgt het verkeer overlast. De NS paste de dienstregeling aan naar minder treinen, zodat eventuele vertragingen beter opgevangen kunnen worden.