In een loods op Steenakker werd een trailer met 800 hennepplanten aangetroffen. foto Perry Roovers / SQ Vision
In een loods op Steenakker werd een trailer met 800 hennepplanten aangetroffen. foto Perry Roovers / SQ Vision

13 hennepkwekerijen geruimd, 3 aanhoudingen verricht

Algemeen

BREDA - De politie heeft op het bedrijventerrein Steenakker een vrachtwagen gevonden met daarin een hennepplantage. Er zouden ongeveer achthonderd planten aangetroffen zijn in de wagen.

De vrachtwagen stond aan het Veldsteen. Hij is aangetroffen bij de hennepactiedag die de politie door heel Brabant houdt. De hennepplantage zou al een jaar in werking zijn geweest.

Een paar jaar geleden werd in het naastgelegen pand een XTC-lab aangetroffen. Tegen verdachten van dit lab werden gevangenisstraffen van twee tot zes jaar geƫist.

Update 17.22
1.715 hennepplanten, 958 gedroogde henneptoppen en 3 aanhoudingen. Dat is de score van de provinciale hennepactiedag in Bergen op Zoom, Breda, Etten-Leur, Halsteren, Tilburg, Steenbergen en Waalwijk. In totaal zijn dertien hennepkwekerijen ontmanteld. De in beslaggenomen planten zijn vernietigd. Er is ook beslag gelegd op een VW Golf, 2 kweektenten en meer goederen om mee te kweken.

Verder zijn er drie aanhoudingen verricht en zal de netbeheerder aangifte doen, omdat er bij vrijwel elke kwekerij sprake was van stroomdiefstal.