Ruime winst voor NAC in de tweede wedstrijd na de winterstop: 0-4 bij RKC. foto Peter Visser

Kater NAC na eerste gratis biertje bij RKC

WAALWIJK/BREDA - Als proef mochten NAC-fans zich voor de wedstrijden wagen aan een biertje. Uitzonderlijk, want normaal gesproken is alcohol uit den boze voor supporters van de bezoekende club. En omdat het de eerste keer was, schonken de spelers van NAC de 680 meegereisde supporters hun eerste consumptie. Die houden daar wellicht een kater aan over.

Het resultaat was namelijk niet om over naar huis te schrijven. Alsof de heren zelf al een een nipje hadden genomen van iets ontspannende alcoholhoudends, begon NAC aan de wedstrijd. Met als gevolg dat het na 25 minuten 3-0 was en de wedstrijd op slot zat. Min of meer.

Want zoals gebruikelijk in deze knotsgekke eredivisie gebeurde er van alles onverwachts. NAC had zich in elk geval voor 24 uur in de top van de ranglijst kunnen spelen, maar deed dat dus niet. In de tweede helft leek het nog 4-0 te worden, maar penaltykiller Ten Rouwelaar deed wat hem in de eerste helft niet lukte: een bal stoppen vanaf elf meter.

Toen NAC met nog een kwartier te gaan tegenover tien man kwam te staan na een tweede gele kaart van Van Hoevelen, leek alles weer mogelijk. Het bleef echter bij leek. NAC bleek niet bij machte de wedstrijd om te keren. Het geeft in elk geval genoeg stof tot napraten.

Want na in een week met 5-0 van Go Ahead te hebben gewonnen, na strafschoppen uit de beker te zijn geknikkerd en nu met 3-0 van RKC te hebben verloren, wacht over acht dagen PSV. Thuis. Nu maar hopen dat dit weer een heel ander verhaal wordt. En in deze eredivisie kan NAC dan alsnog spelen op in plek bij de topvijf. Of andere scenario's hebben we het gewoon niet. Eerst deze speelronde eens afwachten.