Afbeelding

Hot Lavo: 270 couverts en werk voor 40

Economie

BREDA - De opvolger van Hook gaat Hot Lavo heten. Na 1 januari opent het All You Can Eat-restaurant zijn deuren aan de Haven. Het restaurant biedt werk aan zo’n dertig tot veertig mensen.

Hot Lavo - chinees voor lava, aldus eigenaar Lei - is op dit moment onderhevig aan een flink restyling. De verschillende ruimtes krijgen een natuurlijke uitstraling. Lei omschrijft de keuken als Europees-Aziatisch. “Dat betekent dat we carpaccio serveren en crême brulée, maar ook sushi. Tapas-achtig, zo moet je je voorstellen. Kleine hapjes dus.”

In het enorme pand, dat loopt van de Visserstraat tot aan de Haven, komen ook zo’n zeven ruimtes waar je afgezonderd van het restaurant kunt eten. “VIP-kamers worden dat, waar je ook zelf het volume van de muziek kunt regelen en je met groepjes tot ongeveer tien personen kunt eten.”

De verbouwing moeten half december klaar zijn. Dan is er aan de kant van de Haven een grote bar in een loungeachtige sfeer en zet Lei de puntjes op de i. “Met de kerst open? Nee, dat niet. Het team moet eerst goed ingewerkt zijn.”