Afbeelding
Politieteam Weerijs

Man met neppistool gepakt bij McDonalds

Politie

CENTRUM - Een 33-jarige inwoner van Sint Willebrord is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden omdat hij een vuurwapen in zijn broeksband droeg. Nader onderzoek wees uit dat het om een replica van een echt vuurwapen ging. Verder had de man een kleine hoeveelheid harddrugs bij zich.

Een verontruste getuige meldde rond 01.45 uur dat er in een fastfoodrestaurant in de Karnemelkstraat een man met een vuurwapen zat. Volgens de getuige zat de man aan een tafeltje en had zichtbaar een pistool op zijn rug in zijn broeksband zitten.

Agenten overmeesterden de verdachte toen de verdachte naar buiten kwam. De verdachte gaf meteen aan dat het geen echt wapen was, maar een zogenaamd balletjespistool. Het bleek om een imitatie wapen te gaan. Omdat het er levensecht uitzag, was het geschikt voor bedreiging. Dit soort voorwerpen zijn verboden gesteld in de Wet Wapens en Munitie. Naast het wapen had de man ook drugs in zijn bezit. Het ging om twee zakjes speed en een flesje GHB. Het wapen en de drugs zijn in beslag genomen. Tegen de 33-jarige verdachte is proces-verbaal opgemaakt.