Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Twee gewonden door drankrijder Backer en Ruebweg

Politie ongeval

BREDA - Twee inzittenden van een personenauto zijn zondagochtend vroeg gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Backer en Ruebweg. De bestuurder van de auto was onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Het ongeluk gebeurde zondag om 06.15 uur toen een groene de Renault Twingo tegen een verkeerslicht botste op de Backer en Ruebweg. Twee inzittenden raakten gewond en gingen per ambulance naar het ziekenhuis. Het ging om de 24-jarige bestuurder, die licht gewond raakte. Een 20-jarige passagiere brak bij het ongeval haar dijbeen. De twee andere inzittenden (21 en 19) kwamen met de schrik vrij. Alle betrokkenen kwamen uit Dordrecht.

De 24-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol. In het ziekenhuis is een bloedproef van hem afgenomen. Laboratoriumonderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut moet de hoogte van het alcoholpromillage uitwijzen. Het rijbewijs van deze beginnend bestuurder werd ingevorderd. De auto was dermate beschadigd dat een bergingsbedrijf de auto moest wegtakelen van de plaats van het ongeval.