foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Drie inbrekers en heler gepakt voor diefstal iPad

Politie

BREDA - Een alerte getuige heeft de politie zondagavond op het spoor gezet van drie woninginbrekers en een heler. Het viertal werd aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Irenestraat.

Een oplettende getuige belde de politie zondagavond rond 18.00 uur omdat hij glasgerinkel hoorde bij een woning aan de Irenestraat. De melder lette goed op, hij zag drie inbrekers in een auto stappen en noteerde daarvan het kenteken. De politie kwam dankzij dit kenteken en verder onderzoek uit op een adres in de wijk Haagpoort. De auto stond daar voor een woning. In het pand werden de eigenaar van de auto en twee andere mannen aangetroffen. Zij voldeden aan de signalementen van de daders en werden daarom aangehouden. Het gaat om twee Bredanaars van 24 en 36 jaar en een 32-jarige man uit Dordrecht.

Bij de inbraak was aan de kant van de keuken een raam ingeslagen. De woning was geheel doorzocht, volgens de bewoner was zijn iPad gestolen. Uit het onderzoek bleek dat de inbrekers dit apparaat al bij een 51-jarige Bredanaar in de wijk Tuinzigt hadden afgegeven. De gestolen tablet werd in deze woning aangetroffen en in beslag genomen. De 51-jarige bewoner werd aangehouden op de verdenking van heling. De verdachten werden ingesloten. De recherche stelt een nader onderzoek in.