Beeld uit archief.
Beeld uit archief. g

Bereden politie in actie tijdens onrustige uitgaansnacht

Politie

CENTRUM - Tijdens een onrustige uitgaansnacht in het centrum van Bredaheeft de politie 13 verdachten aangehouden met name voor het verstoren van de openbare orde en voor belediging. Bij verschillende incidenten in de Visserstraat moest de bereden politie assisteren. Ook portiers van horecazaken in de straat schoten te hulp.

Rond 04.10 uur op de Visserstraat werden een 22-jarige Bredanaar en een 25-jarige Rotterdammer aangehouden omdat zij ter plaatse de openbare orde verstoorden. Er werd gevochten en het tweetal weigerde op vordering van de agenten weg te gaan.

Na de arrestatie werd duidelijk dat de vechtpartij ontstaan was omdat de 22-jarige Bredanaar bij de garderobe van een horecazaak de jas van een 22-jarige man uit Barendrecht gestolen zou hebben. Op straat was tussen beide groepen daarna een opstootje ontstaan, dat resulteerde in de twee aanhoudingen. De Bredanaar is in verband met de diefstal op het politiebureau omstreeks 06.00 uur opnieuw aangehouden.

Eerder op de avond, rond 23.55 uur, werd op aanwijzing van een portier een 30-jarige Bredanaar op de Vismarktstraat aangehouden. Hij zou in het café tijdens een opstootje een elleboogstoot hebben gegeven aan een 24-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer liep daardoor een verwonding aan zijn lip op.