Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredanaar bedreigt vrouw en mept schoonvader

Politie mishandeling

HEUVEL - Een 26-jarige man uit Breda is zondag aangehouden, nadat er twee aangiften wegens huiselijk geweld tegen hem waren gedaan. Zijn 27-jarige vrouw deed aangifte, net als haar 50-jarige vader. De 26-jarige verdachte zou hen zaterdag hebben mishandeld.

De man en de vrouw, beiden uit Breda, hadden zaterdagmiddag bij een sportevenement in Waalwijk onenigheid gekregen. Daarop zou de man bedreigingen hebben geuit richting de vrouw. Thuisgekomen zou de man zich agressief hebben gedragen, met spullen hebben gegooid, de vrouw aan haar haren hebben getrokken en hebben geslagen. De vrouw wist uiteindelijk weg te komen en ging 's avonds met haar kinderen naar de woning van haar ouders in de wijk Heuvel.

De 26-jarige verdachte kwam daar kort na 19.00 uur verhaal halen, wat uitliep in een handgemeen met zijn 50-jarige schoonvader, die de situatie juist zou hebben geprobeerd te sussen. De verdachte zou zijn schoonvader daarbij ook met de dood hebben bedreigd. De 50-jarige raakte door de vechtpartij gewond aan zijn ogen en neus. Hij heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen.

De vrouw belde tijdens de vechtpartij 112, waarna de verdachte er vandoor ging. Politiemensen stelden direct een onderzoek in en bezochten o.a. de echtelijke woning, maar troffen de verdachte daar niet aan. Een dag later, op zondag rond 14.00 uur konden ze hem daar alsnog aanhouden. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Hij ontkent de feiten te hebben gepleegd en zit nog vast. Voor de kinderen van het echtpaar wordt hulp ingeschakeld.