Afbeelding
Kim Kuijpers

Poolse winkeldieven betrapt tijdens rondje Nederland

Politie

BREDA/TILBURG - Twee Poolse mannen (23 en 27 jaar) zijn zondagmiddag in een kledingzaak op het Piusplein in Tilburg betrapt op winkeldiefstal. Tijdens het onderzoek bleek dat de mannen meer diefstallen op hun kerfstok hadden, ze zijn vastgezet. Zo bleek het duo een zorgpas van een Bredase in bezit te hebben.

De filiaalmanager van de kledingzaak op het Piusplein deed aangifte. Hij vertelde dat de mannen zich in winkel verdacht gedroegen en lang in het pashokje bleven. Op het moment dat zij de zaak uitliepen ging het poortalarm over. Bij de jongste verdachte werd een NIKE trainingspak aangetroffen. In zijn fouillering vonden de dienders onder meer ook een zorgpas en een CJP pas. De eigenaresse, een 22-jarige Bredase, vertelde dat zaterdagavond haar tas met diverse pasjes in een café op de Grote Markt in Breda was gestolen.

Bovendien bleek het duo vrijdag ook al in een supermarkt in Utrecht betrapt te zijn op diefstal. Ze zijn in verzekering gesteld en worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.