Krystl: Undefeatable.
Krystl: Undefeatable.

Krystl: ‘Undefeatable is persoonlijker’

Cultuur

BREDA - Als 3FM Serious Talent én met een liedje in een Martini-commercial kreeg Krystl met haar debuutalbum een onvoorstelbare wind mee. De vrolijke meezinger Bottles bleef bij menigeen in het hoofd zitten. Tot vervelens toe. Nu is Krystl ouder. “Ik heb meer meegemaakt, dat hoor je terug.”

20 september presenteerde de inmiddels dertigjarige zangeres haar tweede album. Undefeatable. “Dat verwijst ook naar wat ik heb meegemaakt. Het eerste album was vooral vrolijk en dansbaar, met liedjes die het op festivals goed doen. Daar heb ik bewust voor gekozen. De teksten die ik nu heb geschreven zijn persoonlijker, gaan ook over wat ik heb meegemaakt. Ik ben ook wat ouder geworden”, grapt ze.

Dat maakt het album niet meteen somber. Krystl zingt zoals ze praat: met een heldere klank en openhartig. Het titelnummer Undefeatable en ook de eerste nummer Circles laten ondanks de ‘zwaardere’ teksten een vrolijke gevoel achter bij de luisteraar. Een vrolijk pianoriedeltje neemt de luisteraar mee Undefeatable in. In Circles is het een dobro-achtig gitaardeuntje dat haar tekst begeleidt: “Niemand weet van de cirkels waarin ik rond ren zonder te vallen.”

Of zoals ze het zelf noemt: “De teksten zijn krachtiger geworden. Het gaat ook over verbroken relaties, zoals ik dat heb meegemaakt. Niet van ‘kijk mij eens zielig doen’, maar het gaat er wel over. Daarnaast staan er op dit album ook drie of vier ballads, die stonden niet op het eerste album.”

Die ballads komen ook zeker aan de orde tijdens haar clubtoer clubtour. “Daar kan dat ook. In een club is ruimte voor een klein liedje, op een festival moet je gewoon knallen .”

Krystl staat 27 oktober in Mezz. In het voorprogramma staat een door haar geselecteerde band uit de regio.