Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Handhavingsactie: Boetes en onderzoek naar bijstandsuitkering

Politie

BREDA - 25 medewerkers van Gemeente Breda, Politie en Belastingdienst een integrale handhavingsactie gehouden in Breda. Er zijn 13 panden bezocht, waaronder elf woningen en twee bedrijfspanden. Hierbij zijn enkele zaken aangetroffen waartegen is en wordt opgetreden. De actie is rustig verlopen, aldus de politie.

Bedrijfsruimten in de kelder van een bedrijfspand voldeden niet aan de eisen voor licht, luchtafvoer en CV-ruimten. De eigenaar van het pand krijgt hiervoor een officiële waarschuwing. Ook start de Belastingdienst een onderzoek naar een stichting die in het bedrijfspand actief is. Er wordt onderzocht of deze stichting belastingplichtig is.

In twee woningen werden in totaal vier personen aangetroffen die hier niet stonden ingeschreven. Twee andere woonpanden voldeden niet aan de eisen voor kamerverhuur, met name op het gebied van brandpreventie. Verder werd een woning waar twee personen stonden ingeschreven, leeg aangetroffen.

De gemeente start een onderzoek naar een persoon met een bijstandsuitkering omdat de aangetroffen woonsituatie afwijkt van de situatie die bij de gemeente is opgegeven. Verder inde de Belastingdienst een openstaande belastingschuld van € 555,- en nam de Politie twee bromfietsen in beslag in verband met openstaande boetes.