foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

GroenLinks: 'Hardnekkige parkeermythes binnenstad'

Algemeen

BREDA – Naar aanleiding van een publicatie van het Kennisplatform Verkeer & Vervoer heeft GroenLinks vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De publicatie, ‘Verkeer naar Retail’ genaamd, handelt onder andere over binnenstedelijk parkeerbeleid en de verkeersstromen in winkelgebieden.

De gedachte dat voor een hogere omzet een groter winkelgebied nodig is en meer parkeerplaatsen nodig zijn is een van de stellingen die in de publicatie wordt ontkracht. Die ontkrachting valt in lijn met de gedachtegang van GroenLinks wat betreft het parkeerbeleid voor de Binnenstad en de plannen voor Achter de Lange Stallen.

Daarom vraagt GroenLinks zich af of het college bekend is met deze publicatie. “Ruimere bekendheid van dit document lijkt ons namelijk erg nuttig”, meldt de partij. Voorts wil de partij weten of het college inzichten uit de publicatie meeneemt bij het ontwikkelen van de Visie Binnenstad en bij het plan Achter de Lange Stallen.

Ook wil GroenLinks weten in hoe de bezetting van de parkeergarages in Breda zich ontwikkeld heeft in de afgelopen vijf jaar en hoe die ontwikkeling verliep als garages voor minstens 95 procent bezet waren.

Lezers die zelf geinteresseerd zijn in het document kunnen het hier lezen.