Afbeelding
Kim Kuijpers

Politiehond Basko vindt dronken Bredanaar

Politie

BREDA - De politie heeft in de nacht van woensdag 30 op donderdag 31 oktober rond 03.10 uur op de Octave van Rijsselberghestraat met hulp van diensthond Basko een 32-jarige Bredanaar aangehouden.

Hij wordt er van verdacht dat hij met een auto tegen een lantaarnpaal is gereden en dat hij daarna gevlucht is. Hij heeft geen rijbewijs en weigerde op het bureau een ademtest.

Een agent in vrije tijd zag op de Lange Weide, net voor de rotonde, een personenauto tegen een lantaarnpaal was gereden. De auto had zware schade aan de linkervoorzijde. Hij zag één man bij de auto staan. De politieman legitimeerde zich. Er ontstond een woordenwisseling waarna die man er te voet van door ging in de richting van de Bernard de Wildestraat. Inmiddels waren ook de agenten van de noodhulp ter plaatse.

Een hondengeleider zag dat de verdachte bij de Lodewijk Roelantstraat in het water sprong. Aan de overkant kwam de vluchter het water weer uit en rende richting de Octave van Rijselbergsetraat. De politieman gaf vervolgens vervolgens zijn hond Basko het commando "Zoeken". De hond sloeg aan bij een auto die op een oprit stond, daaronder bleek de verdachte zich verstopt te hebben. Hij werd aangehouden. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij ontkende de auto bestuurd te hebben. Hij gaf wel toe dat hij als passagier in de auto had gezeten, maar de bestuurder was volgens hem na de aanrijding gevlucht. De politie heeft echter een getuige gesproken die verklaart dat de verdachte alleen in de auto zat.