Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredanaar schopt plaatsgenoot tegen hoofd

Politie

CENTRUM - Agenten hebben in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 november 2013 pepperspray gebruikt om de verdachte van een mishandeling in een café aan te kunnen houden. Hij probeerde zich aan zijn aanhouding te onttrekken.

De man, een 32-jarige Bredanaar, wordt ervan verdacht in een café in de Reigerstraat een 34-jarige man uit Breda tegen zijn hoofd te hebben geschopt. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling moeten stellen en heeft een wond aan zijn hoofd laten hechten.

De 34-jarige man uit Breda belde omstreeks 02.45 uur de politie nadat hij in een café in de Reigerstraat door een aantal mannen naar de grond zou zijn getrokken en vervolgens een schop tegen zijn hoofd zou hebben gekregen. Een portier hielp de man vervolgens naar buiten. Aan politieagenten vertelde de man dat de dader een vage bekende van hem was en hij wees deze man aan.

Toen agenten de verdachte, een 32-jarige man uit Breda, meedeelden dat hij was aangehouden en mee moest naar het politiebureau voor nader onderzoek, probeerde hij de benen te nemen. Hij gooide een tafel om en rende weg in de richting van de Catharinastraat. De agenten renden achter de verdachte aan en lieten hem weten pepperspray te gebruiken als hij niet zou blijven staan. Omdat hij niet luisterde is hij vervolgens 'gepepperd' en alsnog aangehouden.

Terwijl de verdachte in de politieauto zat en de agenten nog bezig waren met het onderzoek ter plaatse, begon een 42-jarige man uit Breda zich met de aanhouding te bemoeien. Hij probeerde o.a. het achterportier van de politieauto te openen. Toen agenten hem verzochten weg te gaan, beledigde hij de politiemensen. Daarop is hij aangehouden voor het beledigen van de agenten. De man is meegenomen naar het politiebureau en heeft de nacht in de cel doorgebracht. Onderzocht wordt of de man ook betrokken was bij de mishandeling.