Sinterklaas komt aan in de Nieuwe Haven van Breda foto Arne van Alten
Sinterklaas komt aan in de Nieuwe Haven van Breda foto Arne van Alten

Breda klaar voor intocht Sinterklaas 2013

Algemeen intocht Sinterklaas

BREDA - Hij komt, hij komt. De discussies rondom zijn vrolijke vrienden hebben hem niet afgeschrikt: die lieve goede Sint komt ook dit jaar gewoon naar Nederland om zijn verjaardag te vieren. Sinterklaas doet deze zaterdag Breda aan (foto's intocht 2013. Zijn aankomst in de Haven begint om half twee. Verder is de goedheiligman in onze regio onder andere weer van de partij in Bavel, Prinsenbeek, Ulvenhout en Teteringen. Hieronder een overzicht van de festiviteiten.

Breda
Om half 2 start in Breda het voorprogramma aan de Nieuwe Haven, waar de feestpieten het publiek alvast op zullen warmen voordat Sintnicolaas en de rest van zijn pieten om twee uur arriveren. Om kwart voor drie begint de optocht door de binnenstad, die eindigt op de Grote Markt. Hier kan vervolgens losgegaan kan worden op de vrolijke klanken van de Pietenkapel en de fijne deuntjes van Ernst, Bobbie en de rest. De echte feestbeesten kunnen hierna nog een dansje wagen op de afterparty die duurt tot een uur of vijf.

Bavel
De kinderen in Bavel moeten nog een extra dagje geduld hebben, maar op 17 november komt de Sint ook hier een bezoekje brengen. De aankomst van Sinterklaas is om half 2 bij Klein-Wolfslaar en eindigt om half 3 bij sporthal ‘De Huif’, waarna er een spectaculaire feestmiddag is georganiseerd met onder andere de Gebroeders Ko. De kaartjes voor deze show zijn op, maar voor de kinderen die net misgrepen is er een alternatief programma.

Sinterklaas in Prinsenbeek
17 november is een drukke dag voor onze Goedheiligman, want deze dag wordt ook Prinsenbeek vereerd met een bezoek. Om 11 uur vrolijken de DJ pieten de ochtend op met wat glitter en glamour op de Markt, waarna de Sint om half 12 de show komt stelen. Van 2 tot 4 zijn er vervolgens in drie sessies kindermiddagen georganiseerd. Kaartjes hiervoor kunnen morgen nog tussen 11.00 en 12.00 worden bemachtigd.

Ulvenhout
In Ulvenhout wordt de Sint 17 november om 13.15 verwacht bij de Pekhoeve, waarna de optocht richting Jeugdland start. Hij zal hierbij begeleid worden door muziek van Harmonie Constantia. Vervolgens is er vanaf half drie een gezellige kindermiddag georganiseerd.

Teteringen
Teteringen laat de kloppende hartjes nog even wachten tot 24 november. Op deze dag zal de Sint om twee uur aankomen bij de kerktoren aan het Willem Alexanderplein.