Afbeelding
Tom van der Put

Tilburger gooit betonblok door ruit Bredanaar

Politie

HAAGSE BEEMDEN - Een 30-jarige Tilburger heeft een ruzie met een 47-jarige man uit Breda beslecht door een betonblok door de ruit van diens woning aan de Muizenberglaan te gooien. Het incident gebeurde in de nacht van zondag op maandag rond 01.00 uur. Agenten hielden later die nacht, rond 02.15 uur, de 30-jarige Tilburger aan op verdenking van openlijke geweldpleging.

De twee mannen zijn bekenden van elkaar. De Tilburger zou naar de woning in Breda zijn gekomen na een onenigheid over geld en drugs. Toen de 47-jarige man uit Breda niet wilde praten, gooide de Tilburger een groot betonnen blok door de voorruit van de woning van de Bredanaar. Het blok kwam vlak naast de bank waarop de Bredanaar zat op de grond terecht. De verdachte ging er daarna vandoor.

Agenten namen een aangifte op en besloten in de omgeving te blijven, omdat ze vermoedden dat de verdachte nog terug zou komen. Dat deed hij omstreeks 02.15 uur, waarna hij werd aangehouden. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt maandag verhoord.