Logo bredavandaag.nl

Breda vraagt dansend aandacht voor fietsverlichting

BREDA - Fietsverlichting laten repareren en een optreden van Dansnest in de Bredase binnenstad. Het zijn twee onderdelen van een actie om Bredase fietsers te attenderen op het belang van fietsverlichting.


De acties zijn onderdeel van de landelijke fietsverlichtingsactie 'Ik wil je ZIEN', waarbij veel aandacht is voor de zichtbaarheid van fietsers en fietsenstallingen.
Als Bredase start van de verlichtingsactie trekt het gezelschap Dansnest op donderdagavond 21 november met hun voorstelling Fietsch door de stad om ook de binnenstadbezoeker op de actie en op de fietsenstallingen te wijzen. Deze voorstelling laat zien hoe beweging, mobiliteit en cultuur passen bij de stad Breda. De voorstelling start om 19.30 uur bij hotel Van Ham aan het Van Coothplein.

Op donderdag kunnen fietsers bij de fietsenstalling Oude Vest kleine reparaties laten verrichten. Daarnaast staan de gemeentelijke fietsenstallingen letterlijk in het licht om ze beter zichtbaar te maken.

De landelijke actie is op 23 oktober van start gegaan en duurt tot 13 januari 2014. In deze periode schrijft de politie ter plekke een bekeuring uit voor slecht werkende of incomplete fietsverlichting. Kosten: 50 euro. Cecontroleerde fietsers met goede verlichting ontvangen een kleine attentie.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief