De Lidl aan de Groenstraat in Prinsenbeek is woensdag 27 november overvallen. foto Perry Roovers / SQ Vision
De Lidl aan de Groenstraat in Prinsenbeek is woensdag 27 november overvallen. foto Perry Roovers / SQ Vision

Lidl Prinsenbeek overvallen onder dreiging vuurwapen

Politie

PRINSENBEEK - De Lidl aan de Groenstraat in Prinsenbeek is woensdagmorgen overvallen. De politie is op zoek naar twee negroïde mannen die vermoedelijk te voet zijn gevlucht. De politie laat woensdagmiddag weten dat de daders een nog onbekend geldbedrag hebben buitgemaakt.

De supermarkt is tijdelijk gesloten. De overval vond rond kwart over acht plaats. De daders zouden via de achterzijde van de winkel het pand hebben betreden. Daar werd tijdens de overval voorraad aangevuld. Of dat daadwerkelijk zo is gegaan, kan een woordvoerder van de politie niet bevestigen. "Het lijkt erop dat twee medewerkers zijn verrast door de overvallers, nog voor de opening van de supermarkt. Hoe dat precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Een derde medewerker heeft bij aankomst alarm geslagen, maar toen waren de overvallers al gevlucht."

De toegangswegen van Prinsenbeek werden door de politie kort na de overval in de gaten gehouden. Bij de super zelf doet de politie uitgebreid onderzoek, onder meer met een hond. Personeel van de Lidl wordt door de politie gehoord over de overval. Er is nog niemand aangehouden. De woordvoerder spreekt van een grootscheepse zoekactie.

(update 15:49 uur)