Afbeelding

Kunstenaars nemen afscheid van 'Vlaszakateliers’

Cultuur

CENTRUM - Het voormalige pand van de sociale dienst aan de Vlaszak in Breda was de afgelopen jaren tijdelijk in gebruik als ateliercomplex. In januari 2014 komt hier een einde aan: de ateliers moeten wijken voor appartementen en winkels. Ter afsluiting openen kunstenaars Piet van Riel en Martin Peulen er in december een tijdelijke atelier- en expositieruimte: De Kijkdoos.

Sinds 26 november hebben Piet van Riel en Martin Peulen hun intrek in Vlaszak 4-6 om er een gezamenlijk atelier in te richten. Door de brilvormige kijkgaten in de raambedekking kunnen de kunstenaars vanaf de straatkant twee weken lang gevolgd worden bij hun werk.

De kunstwerken die zij in deze periode maken aangevuld met ander recent werk worden van 8 tot en met 29 december tentoongesteld in dezelfde ruimte. Hoewel De Kijkdoos dan ook voor publiek toegankelijk is, blijven Piet van Riel en Martin Peulen er schilderen en tekenen.

De opening van De Kijkdoos vindt plaats op zondag 8 december om 15.00 uur. Daarna is de atelier- en expositieruimte wekelijks geopend op donderdag en extra koopavonden van 17.00 – 21.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur en op afspraak.