Afbeelding

Eerste CD voor Breda’s talent Flip Noorman

Cultuur

BREDA - De Bredase muzikant Flip Noorman presenteert zondag zijn debuutalbum Bellse Parese. Het is een album waarin hij zijn levensverhaal vertolkt.

Met dit album wil Flip laten zien dat als je de aandoening Bell hebt niet gelijk kansloos bent in de muziek wereld. Het plotseling opkomen van de aandoening Bellse Parese zorgde ervoor dat zijn gezicht van het ene op het andere moment een tweedeling kende: de linkerkant is door een ontstoken zenuw verlamd geraakt en weigert nog langer te doen wat van hem gevraagd wordt, terwijl de rechterkant nog braaf in de pas loopt.

Het zijn twee helften, twee affecten en één album waarop allebei de kanten gehoord willen horen. Dat hij dit zou verwerken in zijn muziek, is logisch. Zijn hele leven is Flip Noorman (25) al bezig met muziek. “Ik heb in Rotterdam heb conservatorium gevolgd en daar de de fijne kneepjes van het vak geleerd. Daarna ben ik voor me zelf begonnen.”

De muziek zelf is zoals hij het zelf zegt een mix van kleinkunst, cabaret. “Een liedjesverhaal.” Als een ware slavendrijver jaagt Flip de luisteraar door zijn wereld waarin Boudewijn de Groot en Tom Waits een vreemd soort huwelijk aan zijn gegaan. Maar welke namen ook komen bovendrijven, tijdens het luisteren van Bellse Parese kan er geen twijfel over bestaan: dit is Flip Noorman en dit is zijn verhaal.

Wat wil hij gaan doen na de presentatie van zijn eerste album? “Ik wil graag verder blijven groeien. Ik hoop dat met dit album de cirkel steeds rond blijft gaan. Dus dat deze cd gaat lopen, zodat ik daarna weer een nieuwe uit kan brengen.”

CD-presentatie Flip Noorman, 1 december 16.00 uur bij Podium Bloos. Entree € 10