Afbeelding

Belastingdienst casht 20 mille bij verkeerscontrole

Politie

BREDA - Politie, RDW en de Belastingdienst hebben zaterdag tussen 10.30 uur en 17.00 uur bij een verkeerscontrole op de Claudius Prinsenlaan 14 auto's in beslaggenomen en voor €19.662 aan openstaande belastingschuld geïnd. In totaal hebben 37 personen een bekeuring ontvangen. Een persoon had verboden wapens op zak en mocht mee naar het bureau.

De politie inde twee openstaande geldboetes met een bedrag van 218 euro. Ook is een voertuig afgevoerd omdat deze persoon nog een boete van € 2.000 had open staan. De 37 processen-verbaal werden opgemaakt voor het niet dragen van een gordel, de telefoon vasthouden tijdens het rijden, een kapotte uitlaat, het rijden met een verlopen rijbewijs, vervoeren van teveel kinderen op de achterbank en te hoge snelheid van een scooter. Tevens hielden de agenten een persoon aan voor verboden wapenbezit, namelijk een mes en een bus pepperspray.

De Belastingdienst heeft € 19.662 euro geïnd wegens openstaande belastingschulden. Deze zijn vooral met pintransacties of internetbankieren betaald. Er zijn 14 auto’s in beslag genomen, waarvan er 3 direct zijn afgevoerd.