Afbeelding
Politieteam Weerijs

Insluipende fietsendief na vlucht alsnog gepakt

Politie

HAAGPOORT- Een bewoonster van de Burgemeester Kerstenslaan heeft dinsdagmiddag in eerste instantie tevergeefs geprobeerd in een achtervolging een fietsendief te pakken te krijgen. Het signalement dat ze doorgaf, leidde de politie naar een oude bekende. Die werd even later met fiets gespot en alsnog aangehouden.

Het ging om een 56-jarige zwerver. De man staat bij de politie bekend als veelpleger. Hij werd dinsdagmiddag rond 15.35 uur op de Oranjeboomstraat aangehouden. De bewoonster deed aangifte.

De vrouw vertelde de politie dat de buitendeur op een kier stond omdat het kozijn was geschilderd. Plotseling hoorde ze deze deur verder open gaan. Ze zag een man in de garage staan die haar fiets pakte en wegreed. Ze zag ook dat hij een jas en een sjaal in de fietstassen gepropt had. Ze trok aan de bagagedrager om hem tegen te houden, ze kwamen daardoor beiden ten val. De dief lukte het uiteindelijk om weg te rijden in de richting van de Burgemeester de Manlaan. De bewoonster sloeg alarm via 112.

Diverse politie eenheden keken naar de dief uit. Rechercheurs van het Veelplegersteam kregen aan de hand van het opgegeven signalement al een vermoeden om welke dader het zou kunnen gaan. Zij troffen deze verdachte op de door aangeefster beschreven fiets aan op de Oranjeboomstraat. Hij werd aangehouden en vastgezet.