Afbeelding

Verpachting Galderse Meren van de baan

Politiek

BREDA - De aanbesteding van horeca en recreatie bij de Galderse Meren heeft niets opgeleverd. Dat meldt wethouder Bob Bergkamp in een brief aan de raad. Daarmee moet er een andere oplossing gezocht worden om de beheerskosten van het gebied terug te brengen.

Eerder werd al duidelijk dat weinig ondernemers echt mogelijkheden zagen voor exploitatie. Door de voorwaarden, onder meer een maximale termijn van vijf jaar, alleen open tijdens zonsop- en zonsondergang, haakten al veel belangstellenden af.

Uiteindelijk bleken er vier ondernemers een bedrijfsplan te hebben ingestuurd. Twee presenteerden het plan uiteindelijk aan de selectiecommissie. Daarbij ging het om een strandpaviljoen annex pannenkoekenhuis en om een plan voor onder meer een kabelbaan waarmee bezoekers zouden kunnen wakeboarden en waterskiën.

De selectiecommissie, geadviseerd door horecaadviseur HTC, beoordeelde dat het watersportplan de aantrekkingskracht van het gebied zou kunnen vergroten, maar dat het plan nog onvoldoende onderbouwd was. Het plan voor het pannenkoekenhuis werd positief beoordeeld. Het zou een vliegwiel kunnen zijn voor andere recreatieve activiteiten, oordeelde de commissie.

Aan het pannekoekenhuis kleeft volgens de selectiecommissie een nadeel. “Met het plan worden nauwelijks huurinkomsten gegenereerd.” Het advies van HTC was om niet tot gunning over te gaan.

De zoektocht naar een ondernemer bij de Galderse Meren werd vorig jaar gestart. Onbekend is nog op welke de gemeente de beheerskosten van de Galderse Meren nu gaat drukken. Betaald parkeren, dat eerder hiervoor werd ingevoerd, blijft wel van kracht.