foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Illegaal bewoonde caravans in pand Hazeldonk

Politie

HAZELDONK - Op Hazeldonk zijn woensdag circa 24 panden, 65 vrachtwagens en 45 personenauto’s gecontroleerd tijdens een gezamenlijke actie van onder meer politie, gemeente en douane. In totaal waren zo’n 125 medewerkers betrokken bij de integrale handhavingsactie.

In een bedrijfspand zijn drie caravans aangetroffen die illegaal werden bewoond. In een voertuig werd verboden vuurwerk aangetroffen. Hiervoor is een proces-verbaal opgemaakt. Verder was een chauffeur mogelijk zonder tewerkstellingsvergunning werkzaam voor een Nederlands bedrijf. Dit wordt nader onderzocht.

Doel van de actie, waarbij ook werd samengewerkt met de stad Hoogstraten en politie Noorderkempen, was handhaving van drugsgerelateerde criminaliteit, mensensmokkel en accijnsfraude.

Er zijn vier voertuigen met Nederlandse bestuurders aangehouden die onterecht een buitenlands kenteken gebruikten. Zij krijgen nu alsnog een aanslag voor BPM en Motorrijtuigenbelasting opgelegd.

Verder heeft de Belgische politie in samenwerking met een aantal Nederlandse collega’s op toegangswegen naar Hazeldonk in totaal 83 voertuigen gecontroleerd. Drie personen zijn geverbaliseerd vanwege alcohol- of drugsgebruik in het verkeer. In totaal werden twee voertuigen gecontroleerd met vreemdelingen aan boord, waar verder onderzoek naar wordt gedaan.