Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredanaars gepakt met tientallen blanco autosleutels

Politie A16

BREDA - Twee Bredanaars van 23 en 21 jaar zijn donderdag rond 22.00 uur aangehouden voor het bezit van tientallen blanco autosleutels en 5400 euro aan cash. De auto waarmee zij reden viel op omdat deze met ruim 170 km/uur over de A16 reed. De politie stelt een nader onderzoek in.

De bestuurder is met geringe snelheid klemgereden omdat hij in eerste instantie het stopteken negeerde. In de auto lagen twee plastic zakken met daarin onder andere tientallen blanco autosleutels en sleutelbaarden. De inzittenden konden geen plausibele verklaring geven voor de aanwezigheid van deze voorwerpen, die mogelijk een relatie hebben met de diefstal van auto’s.

Bij de veiligheidsfouillering trof de politie 5400 euro in contanten aan. Dit geld is eveneens voor nader onderzoek in beslaggenomen. Tegen de 23-jarige bestuurder is proces-verbaal opgemaakt voor het overschrijden van de maximum (gecorrigeerde) snelheid van 179 i.p.v. van de toegestane snelheid van 130 km/uur, niet tonen van zijn rijbewijs en niet opvolgen van het stopteken.