De pre-verkiezingseditie van Karaktur. foto Pepijn Nagtzaam
De pre-verkiezingseditie van Karaktur. foto Pepijn Nagtzaam

'Karaktûr negeert kleintjes niet'

Politiek

BREDA -De zorgen van enkele kleinere politieke partijen dat zij onvoldoende aandacht krijgen bij politiek café Karaktûr, berusten op een misverstand. Dat stelt de organisatie van het politiek café, waarvan de komende editie zondag gehouden wordt, in een reactie.

Volgens de organisatie is juist het omgekeerde het geval. "Als de nieuwe samenwerking met televisiezender BredaNu een succes blijkt, komt er in ieder geval tot aan de verkiezingen maandelijks een editie in plaats van eens per kwartaal. Meer ruimte dus voor alle partijen – zeker ook de lokale – om hun plannen voor Breda wereldkundig te maken."

Dat kleine, lokale partijen overigens bij de editie van aanstaande zondag ook niet benadeeld worden, blijkt volgens de organisatie uit de aanwezigheid van BOB. "Bij het onderwerp ouderen komt deze nieuw opgerichte partij van voormalig VVD’er Cees van der Horst, uitgebreid aan het woord. De ruimte is nu eenmaal beperkt en niet iedere editie kunnen alle tien de politieke partijen die Breda inmiddels telt, op het podium staan. Volgende maand zijn er weer anderen aan de beurt en vragen stellen vanuit de zaal mag natuurlijk altijd."

Zondag tussen 16.00 en 18.00 uur is de initiatiefnemer en voorzitter van de ouderenpartij 50Plus Jan Nagel te gast, samen met Dick Schouw, de drijvende kracht achter de lokale OPA-partijen. Samen met hen en Pieter van Os, journalist bij het NRC, wordt het fenomeen 'ouderen politiek' en populisme besproken.

Uiteraard komt ook de lokale politiek aan bod. Met de lijsttrekkers van de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen worden Bredase hete hangijzers besproken zoals de dak- en thuisloze opvang en het project Achter de Lange Stallen. Over dat laatste onderwerp wordt gedebatteerd door Patrick van Lunteren (SP) en Paul de Beer (D66). Daan Quaars (VVD) en Miriam Haagh (PvdA) bespreken de opvang van de dak- en thuislozen.

Karaktûr begint zondag 8 december om 16.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Plaats van handeling is de hal van het Stadhuis aan de Grote Markt in Breda. De toegang is gratis.