Vrijwilligster Vicky Nuijten aan het werk bij de Voedselbank. foto Voedselbank
Vrijwilligster Vicky Nuijten aan het werk bij de Voedselbank. foto Voedselbank

PvdA en SP: Voedselbank Breda verdient steun

Politiek

BREDA - SP en Breda willen dat de gemeente de Voedselbank in Breda financieel gaat steunen. De fracties vragen aan het college of Breda de zogenoemde Klijnsmagelden tot haar beschikking heeft.

Door Michiel van de Klundert
Deze extra middelen die door Den Haag ter beschikking worden gesteld, zouden volgens hen ingezet moeten worden in de strijd tegen armoede.

Op dit moment krijgt de voedselbank geen ondersteuning vanuit de gemeente, waar dit in omliggende gemeentes wel het geval is, stellen Patrick van Lunteren van de SP en Miriam Haagh van de PvdA.
“Is het college bereid uit die gelden ook een bedrag beschikbaar te stellen ter ondersteuning van de voedselbank zodat het de allerarmsten ten goede komt?”, zo willen beiden weten. En als dat niet zo is, dan willen de politici weten wat er dan met het geld gebeurt.

Ook willen Haagh en Van Lunteren weten of de gemeente bereid is om in samenspraak met de vrijwilligers van de voedselbank op zoek te gaan naar een oplossing voor de huisvestingsproblemen. De Voedselbank heeft nu behoefte aan ruimte voor opslag en uitgifte van de producten.

Aanleiding voor deze vragen is het hoge aantal hulpbehoevenden binnen de gemeente Breda. De voedselbank distribueert wekelijks voedselpakketten aan de armsten binnen Breda. Gezinnen die moeten leven van minder dan drie euro per dag halen iedere vrijdag een voedselpakket op. In totaal zijn 483 kinderen afhankelijk van de Voedselbank.