Voor de tweede keer in een week stond NAC oog in oog met Ajax en verloor het. Dit keer thuis met 0-3. foto Peter Visser

Puntloze reis naar Amsterdam voor NAC

AMSTERDAM/BREDA - NAC heeft geen punten overgehouden aan de zaterdagse reis naar Amsterdam. In de Amsterdam Arena bleek het financieel gekwelde NAC geen partij voor de thuisploeg. Het werd 4-0.

Man van de wedstrijd was de 20-jarige Davy Klaassen. Hij scoorde tien minuten voor rust de 1-0. Op slag van rust maakte hij de 2-0. Na rust kon NAC de aansluitingstreffer niet maken. Klaassen maakte in de 64e minuut zijn en Ajax' derde goal. Krkic zette de 4-0 op het scorebord.

Het verlies tegen de kampioen van de laatste drie jaar is geen grote verrassing. Het was wellicht ook niet het eerste wat in de hoofden van de Bredase spelers rondging. Deze week werd duidelijk dat de gemeente Breda de huur van het stadion met 325-duizend euro terug wil gaan brengen. Dat is nodig omdat de club in acute financiƫle nood zit.

Dinsdag geeft de commissie een klap op dit voorstel van het college, eerder zullen de financiers van de club aangeven dat ze de geste van de gemeente accepteren. Voor de spelers is het belangrijk dat de rust weer terugkeert. De komende weken kunnen de mannen van Gudelj proberen de winterstop zo gunstig mogelijk in te gaan. Eerst komende week op bezoek bij Vitesse, daarna thuis tegen Cambuur Leeuwarden.