Koffie bij Teun. foto Henriette van der Meer
Koffie bij Teun. foto Henriette van der Meer

Kwaliteitskoffie met een lach bij Koffie bij Teun

Algemeen

BREDA - Het project Business Coach Breda is een grote hulp geweest bij het ontstaan van een aantal leuke, succesvolle ondernemingen. Een van die ondernemingen is Koffie bij Teun: een gezellig koffiebarretje aan de Lange Brugstraat 25. Teun laat hier het winkelende publiek intussen alweer 1,5 jaar van zijn ‘kwaliteitskoffie’ genieten. Hij kijkt terug op een vliegende start.

“Goeiemiddag!” klinkt het vanachter het espressoapparaat. “Het is wat drukker dan ik had verwacht, zo aan het einde van de middag, maar ga lekker zitten. Wat wil je drinken?”

Teun is in zijn nopjes: de zaken gaan goed en de klanten zijn tevreden. Wat bijna twee jaar geleden begon als een idee kan inmiddels een succes worden genoemd. Business Coach Breda heeft daar ook zeker aan bijgedragen: “Ik had al wel een duidelijk plan, maar de gesprekken met ervaren ondernemers en mijn coach waren toch heel nuttig. Ze wezen me op mogelijkheden en problemen waar ik zelf misschien niet zo snel aan had gedacht”. Ook over de netwerkmogelijkheden binnen het project is Teun te spreken: “Je ontmoet mensen die met hetzelfde bezig zijn als jij en dat kunnen natuurlijk handige contacten zijn. De bar is bijvoorbeeld gebouwd door een jongen die ik tijdens het project heb ontmoet.”

Voordat hij zijn eigen zaakje begon, werkte Teun onder andere als vertegenwoordiger bij Illy. Ondanks deze leuke baan wilde de eigenwijze Bredanaar het liefst iets voor zichzelf beginnen. Door een advertentie in de krant, kwam hij bij Business Coach Breda terecht. Na een aantal gesprekken met zijn coach waren de plannen concreet en kon er gezocht worden naar een locatie. De keuze viel uiteindelijk op Teuns eigen woonplaats: “Bredanaars zijn genieters, ze houden van kwaliteit. Ik probeer me van andere cafés te onderscheiden door een combinatie van hele goede koffie en een hele goede service.”

Deze formule lijkt te werken. 95% van de gasten die voor het eerst binnen stappen bij Koffie bij Teun komen terug. Er is dan ook voor ieder wat wils: van espresso's tot marochhino's en van honey latte's tot damman thee. Speciale verzoeken zijn geen probleem en als het even kan hoef je de tweede keer niet eens meer om je lievelingskoffie te vragen, want Teun heeft waarschijnlijk het antwoord al: "Latte karamel, extra karamel, net als de vorige keer?" Heeft de eigenaar zelf nog wensen? “Mijn ultieme droom is echt een begrip te worden in Breda.” Met marochhino op de kaart en een barrista die je persoonlijke koffie kent, lijkt de uitkomst van die realiteit alleen nog maar een kwestie van tijd.