Foto Pepijn Nagtzaam
Foto Pepijn Nagtzaam

College: ‘Zoete inval geen goede plek stadscamping’

Algemeen Seeligkazerne

BREDA - Een stadscamping aan de Zoete Inval lijkt het college van burgemeester en wethouders geen goed plan. Dat blijkt uit antwoorden van B&W op vragen van de SP en Leefbaar Breda over een stadscamping.

Volgens B&W is de ondergrond van het potentiële terrein mogelijk vervuild ‘en derhalve afgedicht middels een leeflaag, het is niet verstandig deze leeflaag te beroeren’, zo schrijven de bestuurders. Bovendien blijft het terrein van de CSM haar huidige functie behouden in de structuurvisie. “Meegaan in het initiatief van een stadscamping op voorgestelde plek zou betekenen dat midden in een bedrijventerrein een camping omtstaat, wat een niet te prefereren plek is.”

Uit de antwoorden blijkt dat het college wel positief staat tegenover ideeën voor een camping. De indruk dat defensie niet meer zou willen meewerken aan een stadscamping op gert Seeligterrein is volgens het college niet juist. “Er is geen principieel bezwaar, noch bij de gebruiker, noch bij de eignaar de Rijksgebouwendienst.”

Voor een aan evenementen gerelateerde stadscamping verwijst het college naar de omgeving van de Bavelse Berg en naar locaties die geheim zijn.