Afbeelding

Kerst in Anton Piecksfeer op Begijnhof

Cultuur

CENTRUM - De Bredase binnenstad is zondag 15 december is decor voor kerstactiviteiten. In de Grote Kerk is de jaarlijkse Kerstmanifestatie van het Steunfonds en op het Begijnhof diverse activiteiten rond het thema Anton Pieck. De twee activiteiten worden met elkaar verbonden door een nostalgische Paardentram.

Voor de 21e keer organiseert het Steunfonds ‘Vrienden van de Grote Kerk’ de jaarlijkse kerstmanifestatie in de Grote kerk.Het Steunfonds heeft weer een aantal standhouders aangetrokken, die voor een groot deel hun hobby demonstreren en producten daarvan te koop aanbieden. Onder de toren zijn afbeeldingen van de Grote Toren uitgestald. Leerlingen van de Bredase kunstenaar Pierre van Lit vertonen hun vorderingen in het aquarelleren.

Zoals elk jaar komt er ook dit jaar weer een keur aan orkesten en koren die hun présence geven. Vanaf 11.00 tot 17.00 uur verzorgen zij een non-stop programma van muziek in de kerstsfeer.

De Kerstmanifestatie in de Grote Kerk duurt van 10.30 tot 17.00 uur, Kerst met Anton Pieck op het Begijnhof van 12.00 – 18.00 uur. Entree is gratis.