Opvallend transport over de Emerparklaan. foto Wijnand Nijs
Opvallend transport over de Emerparklaan. foto Wijnand Nijs

Politie begeleidt opvallend transport door Breda

Politie

BREDA - Geen sirenes, wel zwaailichten. Vier politiemotoren begeleidden deze morgen een geel busje. Waarschijnlijk gestart vanaf de Mijkenbroek in de Haagse Beemden draaide het transport over de Emerparklaan richting Backer en Ruebweg. De motoragenten voor het busje zetten telkens met handgebaren en fluitje het verkeer stil bij de kruisingen.

Een gevaarlijke boef? Of - gezien de kleur van het busje - transport van organen voor een donatie? Of gewoon een oefening voor de motoragenten en de bestuurder van het busje om bijvoorbeeld hooggeplaatste heren of dames in de toekomst veilig en snel door het verkeer te loodsen. Wie het weet mag het zeggen. In elk geval reden ze in colonne richting Teteringen.

Update: Tom van der Put denkt aan een busje van de Explosieven Opruimings Dienst (EOD).

@wijnandnijs Met striping voor en oranje lampen boven/achter kan het niet missen http://t.co/2scZZ5U5pi Benieuwd of @Politie_Breda iets zegt

— Tom van der Put (@tomvanderput) December 10, 2013

Volgens Anthony Marijnissen gaat het om een oefening. Het was een geel busje van een opleidingscentrum voor voorrangsvoertuigen, lees ambulance, zo tweet hij.

@wijnandnijs Bijna 100% zeker. Gister gebeurde het zelfde op ongeveer het zelfde tijdstip.

— Anthony Marijnissen (@AntjeM20) December 10, 2013

Lezer Piet bevestigt dat via de mail: "Het bewuste politieconvooi vanochtend is een rijinstructieoefening van uit het opleidingscentrum aan de Essendonk. Het staat met grote letters op de oefen ambulance 'Rij instructie'. Op de Essendonk staan de motoren en de ambulance. Ze zullen nu de bijbehorende praktijklessen krijgen."