Een speciaal kerstdiner gemaakt door studenten van de NHTV voor daklozen. foto Janet Olde Wolbers
Een speciaal kerstdiner gemaakt door studenten van de NHTV voor daklozen. foto Janet Olde Wolbers

Kerstfeest voor daklozen bij NHTV

Algemeen

BRABANTPARK - Na het succes van vorig jaar slaan NHTV Breda, The Bank of New York Mellon SA/NV en Stichting Maatschappelijke Opvang Breda opnieuw de handen ineen. Op 18 december houden zij een kerstdiner voor daklozen die behoren tot de doelgroep van SMO Breda. In totaal zijn 450 volwassenen en kinderen uitgenodigd.

Medewerkers en studenten van de Hoge Hotelschool Breda en de Academy of Facility Management zijn dit jaar gastheer van dit evenement en zorgen voor een heerlijk buffet met een keur aan ‘wereldse’ gerechten.

Er is voor jong en oud iets te beleven. Van 16.00-18.00 uur rijdt Stalhouderij Gebr. Joosen met twee paardentrams een klein rondje richting het Mastbos. Voor het gebouw aan de Sibeliuslaan staat een echte arrenslee, waar men op de foto kan met de kerstman en zijn elfjes dankzij de Stichting Voor Door Met.

Buiten is er gelegenheid te luisteren naar het SMO-muziekkoor, te genieten van warme chocolademelk en de handen te warmen bij de vuurkorf.
Binnen staat het Open Podium waar cliënten zingen en gedichten voordragen. In de kinderhoek vindt naast schminken, workshop kerstbal versieren, diverse spelactiviteiten plaats. De avond wordt afgesloten met een loterij.

"Mensen met een klein sociaal netwerk krijgen op deze manier samen met anderen Kerst te vieren en tegelijkertijd biedt het de mogelijkheid om nieuwe contacten op te doen", zo hoopt de organisatie.

Het diner en de kerstviering vindt plaats op de NHTV-locatie van de Hotelschool aan de Sibeliuslaan 13 te Breda.