Logo bredavandaag.nl
foto Peter Heckert/Flickr.com
foto Peter Heckert/Flickr.com

SP: Rattenplaag in het Ginneken

GINNEKEN - Het Ginneken heeft volgens de SP last van een rattenplaag. Dat stelt de Bredase afdeling aan de hand van een enquete in de wijk en meer dan 90 gesprekken met de bewoners deur aan de deur.


“Het probleem van de rattenoverlast speelt al ruim 30 jaar in deze buurt met de vele pieken en dalen”, aldus de SP. “Bewoners zijn het beu”, zegt SP-wijkcontactpersoon Ria Wiegeraad.

Oorzaak van de overlast is volgens de SP het oude gresbuizenstelsel. Een verwijdering daarvan zou een oplossingen kunnen zijn. “Deze buizen heeft de gemeente bij het aanleggen van de nieuwe riolering laten zitten, zodat de ratten daar nu vrij spel hebben”, ook het goed dichten van alle oude beerputten in de buurt zou moeten gebeuren.

De huidige bestrijding bestaat volgens Wiegeraad uit het plaatsen van gifdozen: “De echte oorzaak, het oude kapotte rioolstelsel, wordt niet aangepakt.” De SP stelt het opvallend te vinden dat weinig bewoners klagen over de overlast. Uit de enquete van de Socialistische partij blijkt dat schaamte daarvan de oorzaak is.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief