Durf te Dromen heet de eerste uitvoering van Breda On Stage, te zien van 6 tot en met 10 februari 2009. foto Marianne van Meel
Durf te Dromen heet de eerste uitvoering van Breda On Stage, te zien van 6 tot en met 10 februari 2009. foto Marianne van Meel

In 2015 geen editie van Breda On Stage

Cultuur

BREDA - Breda On Stage slaat in elk geval 2015 over als jaar voor een grote uitvoering. Dat laat het bestuur van de theaterproductie weten. Breda On Stage, voortgekomen uit de Bredase Revue, gaat zich bezinnen op de toekomst.

In de afgelopen vier jaar heeft ‘Breda on Stage’ drie geslaagde theaterproducties op de planken gebracht. Al deze producties kenden een zelfde creatieve formule: “Een grootschalige muziektheaterproductie door amateurs, die één keer in de twee jaar wordt opgevoerd in het Chassé Theater”.

Nu, in de aanloop naar een volgende productie wil Breda on Stage zich opnieuw beraden over de artistieke koers, zo laat het bestuur weten. “Dit kost tijd, en daarom hebben we besloten om de eerstvolgende geplande voorstelling in 2015 tot nader order op te schuiven.”

Aanleiding voor dit besluit zijn de tegenvallende inkomsten en bezoekersaantallen bij de voorstelling aan het begin van dit jaar, zo laat Gerard de Bitter namens de organisatie weten. “Vooropgesteld dat we geen financiële problemen hebben, dat is het verhaal niet. Maar vooraf hadden we gezegd dat we 70 tot 80 procent bezetting in de zaal wilden. Dat hebben we niet gehaald. Blijkbaar is er toch minder behoefte aan dan we zelf denken.”

Aan de productie ligt het niet, denkt hij. “Dat hoor je uit je eigen omgeving, maar ook van daarbuiten. De productie kon de toets der kritiek doorstaan.” Ook de prijs voor de kaartjes was volgens de organisatie gevarieerd genoeg. “Van 9 euro tot 19,50. Daar kan het hem ook niet in zitten.”

De komende tijd wil Breda On Stage gebruiken om te kijken welke koers gevaren moet worden. “Het is natuurlijk ook zo dat wij echt niet de enige productie zijn die niet uitverkoopt. Ook Van den Ende zit daar mee. We gaan dus goed kijken wat we hiermee moeten. Daar hebben we dus nu wat meer tijd voor.”