Prinsenbeek kan weer drie weken schaatsen. Tussen 12 december en 2 januari ligt er ijs op de Markt. foto Sjoerd Lips
Prinsenbeek kan weer drie weken schaatsen. Tussen 12 december en 2 januari ligt er ijs op de Markt. foto Sjoerd Lips

IJs en ijsmeester klaar voor Winter Wonder Beek

Algemeen

PRINSENBEEK - Een paar uur voordat de eerste kinderen hun rondjes mogen schaatsen op de ijsbaan van Winterwonder Beek op de markt in Prinsenbeek, zijn de vrijwilligers nog de puntje op de i aan het zetten.

Sfeerverhogende kerstbomen liggen nog op hun zij, nog niet alle spandoeken met sponsors hebben een plekje en ook de laatste lampjes moeten nog aangesloten worden. De afgelopen week zijn de zo’n honderd vrijwilligers druk geweest met de opbouw van de overkapte schaatsbaan.

Hoofdijsmeester Mark Verheijen is tevreden met de ijsvloer, zegt hij met een stapel oranje ijsmeesterjassen in zijn armen. Voor zijn collega-ijsmeesters, want het kan koud zijn zo bij de ijsvloer. “125 paar schaatsen hebben we klaar staan voor de verhuur”, zo telt hij snel even de oranje hockeyschaatsen. Netjes op maat gesorteerd staan ze in de keet langs de baan.

De schaatsbaan staat er vanaf deze donderdag tot en met 2 januari. Daarna is het weer gedaan met de ijspret in Prinsenbeek, tenzij koning winter zijn gang gaat natuurlijk. Maar ook dan is de ijsbaan weg.

Winterwonder Beek kent dit jaar weer een uitgebreid programma. “Nieuw is dit jaar de schaatsenruilbeurs, waar mensen schaatsen kunnen ruilen of verkopen”, vertelt Verheijen. “Service naar de schaatsers.” De beurs staat voor zaterdagmorgen op het programma.

Nieuw is ook 21 december de Hollandse avond, waarop de ijsbaan tot 01.00 uur open is, ‘s Middags heeft een aantal koren dan al hun liederen over de baan laten schallen. Bijzonder wordt ook de lichtjestocht op 28 december denkt de ijsmeester. “Die begint en eindigt bij de ijsbaan. Zoals het er nu uitziet rijden 17 verlichte trekkers mee in de tocht, naast natuurlijk alle kinderen met hun lampion.”

Het winterfestijn in Prinsenbeek is donderdag vanaf 16.00 uur open voor de kinderen. Om 19.00 uur opent wethouder Bob Bergkamp het feest nog eens officieel. Het gehele programma staat op de site van de schaatsbaan.