Logo bredavandaag.nl
Rennen als de kerstman voor het goede doel. Een mooi gezicht. foto Jeroen den Otter
Rennen als de kerstman voor het goede doel. Een mooi gezicht. foto Jeroen den Otter

Inschrijving Santa Run Breda loopt storm

BREDA - De startbewijzen voor de Santa Run Breda gaan als warme broodjes over de toonbank. Het ludieke evenement, waarbij mensen verkleed als kerstman drie kilometer (hard)lopen, heeft al zeshonderd aanmeldingen. Enthousiastelingen moeten dus snel zijn, want de kaartverkoop gaat gestaag door.


De organisatie hoopt en verwacht ongeveer achthonderd man te kunnen verwelkomen bij de loop. Zoveel kerstmannenpakken zijn er ook op voorraad. De organisatie, bestaande uit de vijf Rotary Clubs in Breda, is blij verrast door de grote belangstelling die Breda toont voor het evenement dat voor de tweede maal wordt georganiseerd.

Het startgeld bedraagt 10 euro. Daarvoor ontvangen de deelnemers een kerstmannenpak, een startbewijs en een medaille na afloop. Kinderen krijgen een extra presentje. Voor de snelste en/of best verklede Santa is zijn er prijzen te winnen die worden uitgereikt door burgemeester Van der Velden.

De opbrengst van de loop gaat voor een deel naar revalidatiecentrum Revant, waar men fondsen aan het werven is voor een nodig en kostbaar loopapparaat, de Grail.

Inschrijven en bestellen kan via de website van de organisatie tot en met vrijdagavond 13 december. Enthousiastelingen die daarna nog beslissen om mee te willen doen, kunnen zich dit weekend nog inschrijven bij de Santa Run-kraam op de Ginnekenmarkt. Dat kan op zaterdag 14 december de hele dag en op zondag 15 december tot het starttijdstip van 12.00 uur.

Op 15 december wordt om 11.30 uur gestart met een gezamenlijke warming-up. Om 12.00 uur starten de renners vanaf de Ginnekenmarkt, gevolgd door de wandelaars.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief