Afbeelding

Bredase Roller Dolls naar het NK Roller Derby

Sport

BREDA - De sport is voor velen onbekend, maar sinds mei 2012 traint het Bredase team Suck City Rock ‘n Roller Dolls al om mee te doen aan het NK Roller Derby dat dit weekend voor de eerste keer wordt georganiseerd. BredaVandaag.nl schreef al eerder over de dames, die zeker tegen een stootje kunnen.

De sport, die beoefend wordt op rolschaatsen, wordt alleen gespeeld door vrouwen. Roller Derby wordt ook wel < a href=http://www.youtube.com/watch?v=ANSYUGo7bjQ target=new>rugby op rolschaatsen genoemd. Van origine is de sport Amerikaans, maar de laatste jaren maakt het een opmars in Nederland. Zo ook in Breda.

De Roller Derby-vereniging in Breda werd in mei 2012 opgericht. Eerst werd er nog buiten getraind, maar inmiddels is er een wekelijkse training in De Scharen. “Het feit dat het eerste team anderhalf jaar later deelneemt aan het NK getuigt niet alleen van de inzet en betrokkenheid van de leden, maar belooft ook een mooie toekomst voor de vereniging. Een mooiere afsluiter van 2013 is bijna niet te bedenken”, laat de vereniging weten.

Roller derby wordt gespeeld door twee teams van vijf spelers die in een aantal rondes zoveel mogelijk punten proberen te scoren. Alleen de speler die is aangewezen als jammer kan punten scoren, de rest van het team is een blocker en probeert de jammer van de tegenstander tegen te houden. Voor meer uitleg omtrent de sport klikt u hier.

Het NK Roller Derby 2013 vindt plaats op 14 en 15 december in het Students Sport Centre van de Technische Universiteit in Eindhoven. Kaarten voor publiek zijn te koop via de website van de organisatie, bloed, skate en tranen.