Bredanaar Justin Goetzee. Beeld YouTube
Bredanaar Justin Goetzee. Beeld YouTube

5 op vrijdag: 'Plan voor NAC is realistisch en haalbaar'

Algemeen

BREDA - Een aantal angstaanjagende nieuwtjes deze week: de tolk op de herdenkingsplechtigheid voor Mandela bleek schizofreen, Nederland is voor het WK in een poule met Spanje ingeloot en Volkert van de G. mag op proefverlof. In het lokale nieuws stond NAC in de spotlights: deze week besloot de gemeente dat de huur van het stadion verlaagd zal worden. Vandaag, op vrijdag de dertiende spreken we Justin Goetzee, directeur van de club over dit gelukje bij een ongeluk en schijnt hij zijn licht op het nieuws van deze week. Voor zover hij in alle drukte rondom NAC tijd heeft gehad om dit bij te houden natuurlijk.

U zult zich wel gelukkig prijzen met de huurverlaging?
Ja daar ben ik natuurlijk heel blij mee. Het plan waar de financiers mee zijn gekomen is realistisch en haalbaar. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het goed zal komen met NAC.

Om nog maar een lokaal nieuwsfeitje aan te halen: wat vindt u van het plan voor de Lange Stallen?
Dat is dat plan voor het winkelcentrum toch? Daar heb ik mixed feelings bij: ik denk dat het goed zou kunnen zijn voor de stad, omdat zo’n nieuw winkelgebied weer nieuwe mensen aan kan trekken, aan de andere kant snap ik de angst van bestaande retailers. Voor hen betekenen nieuwe winkels ook weer nieuwe concurrentie. Zij zullen een manier moeten vinden om hiermee om te gaan.

Dan nationaal nieuws: mag Nederland zich gelukkig prijzen met de loting voor het WK?
Eerlijk gezegd ben ik niet erg op de hoogte van de loting. Ik houd me eigenlijk niet zoveel bezig met het Nederlands elftal.

We zitten in een poule met Spanje, Chili en Australië
Ik denk dat we daar wel door komen, of we de halve finale zullen halen is nog de vraag, maar die eerste ronde gaat wel lukken.

Volkert van de G. mag op proefverlof: angstaanjagend?
Oh ja? Uh dat is moeilijk in te schatten. Ik vind het in zijn algemeenheid geen denderend idee, maar dat zullen deskundigen moeten beoordelen. Ik kan me wel voorstellen dat het idee weerstand oproept.

Tot slot is er veel gesproken over de doventolk tijdens de herdenkingsplechtigheid voor Mandela, die bleek schizofreen en zelfs gewelddadig te zijn…
Ja dat hoorde ik ook pas vanochtend. Heel slordig. Je zou toch verwachten dat mensen die naast leiders van wereldmachten komen te staan eerst streng gescreend worden. Onbegrijpelijk dat dat niet is gebeurd. Ik moet zeggen dat ik de afgelopen week alleen maar met NAC ben bezig geweest, maar het belangrijkste nieuws van de afgelopen tijd was voor mij de dood van Mandela. Hij was in mijn ogen een rolmodel van de wereld en heeft gezorgd voor een stabiele situatie in Zuid-Afrika. Ik ben wel bang dat de kracht van zijn gedachtegoed af zal zwakken nu hij er niet meer is.