beeld Tino van Kraan en Alexandria Sleaze
beeld Tino van Kraan en Alexandria Sleaze

Bredanaars maken in zes dagen Serious Request-game

Sport

BREDA - Een groep jonge game developers van het gamebedrijf SassyBot gaat vanaf woensdag zes dagen non-stop een game ontwikkelen voor Serious Request. De studenten en alumni van de opleiding International Game Architecture and Design (NHTV) werken tot 24 december in het Huis voor Beeldcultuur aan de game, dezelfde periode als de 3FM dj's zullen doorbrengen in het Glazen Huis. De jonge makers kunnen continu worden gevolgd via een live stream.

Serious Request is een initiatief dat zich focust op stille rampen, met dit jaar als doel kindersterfte terug te dringen, veroorzaakt door diarree. Het spel zet spelers voor dezelfde uitdagingen als waar Het Rode Kruis dagelijks voor staat, waardoor de noodzaak van steun heel tastbaar wordt. Door een donatie te doen aan Het Rode Kruis via de website van SassyBot krijg je toegang tot de game. Dat kan ook nu al via seriousrequest.sassybot.com.

Alle opbrengsten van de game worden gedoneerd aan Serious Request, waardoor Het Rode Kruis nieuwe faciliteiten kan ontwikkelen en de lokale populatie kan voorlichten over hygiëne. Steun en donaties in iedere vorm worden onderdeel van de game.